Vandreture, pilgrimsture, kanoture, tømmerflådefærd, rideture og vandring med æsel
www.vagabondtours.dk
Dette er det ene af to nyhedsbreve om Caminoen (nummer to nyhedsbrev modtager du mandag). I dette nyhedsbrev kan du se datoer på Camino-fællesture med turleder og nederst i nyhedsbrevet får du tips til din Caminovandring – ting, der er gode at vide, før du tager afsted.
 
I næste nyhedsbrev (der udsendes mandag) kan du læse om at tage afsted ”på egen hånd” og få flere tips til din Caminotur.
 
God læselyst.

Vil du vandre Caminoen – i fælleskab med andre?

 
25. april-2. maj  Sarria til Santiago kr. 9050
3.-16. maj     Astorga til Santiago kr. 12900
6.-13. maj     Pilgrimsvejen til Santiago (bus- og vandretur) kr. 9500
13.-20. maj  Camino del Norte kr. 9800
30. maj-10. juni Camino Portugués kr. 12400
24. juni-1. juli  Sarria til Santiago kr. 9050
31. aug.-7. sep. Sarria til Santiago kr. 9200
5.-12. sep.  Pilgrimsvejen til Santiago (bus- og vandretur) kr. 9500 
3.-10. okt.  Pilgrimsvejen til Santiago (bus- og vandretur) kr. 9500 

10 Camino tips – ting der er gode at vide før du skal afsted (del 1)

Her giver vi tip om nogle ting, som er nyttige før du skal på Camino-vandring.
 
Sko/støvler Dine sko/støvler er måske det vigtigste på din Camino-vandring. Sørg for at have gode sko/støvler. Hvis du har køber nye sko/støvler til din tur, skal du sørge for at gå dem til før du tager afsted. Du skal vandre ca. 100 – 150 km hjemmefra i nye sko/støvler. Dette er for at undgå, at du får vabler. Til Caminoen passer det godt med en let sko/støvle, der er vandtæt (Gore-tex). Nogle foretrækker en sko/støvler der er lav eller medium i ankelstøtte. Andre har behov for mere støtte om anklen for at undgå vrid. Derfor er valget af sko et personligt valg – det, som passer godt til den ene, er ikke nødvendigvis godt for en anden.
 
Mad og drikke undervejs Sørg for at have en drikkedunk med, der kan indeholde 1 liter vand. Der er mange steder undervejs, hvor du kan fylde din flaske. Hvis du vandrer om sommeren, vil du have behov for en flaske, der kan indeholde 1,5 liter vand (eller flere små flasker). Det er vigtigt at få tilstrækkeligt energi undervejs. Derfor er det godt at have noget med, som kan give dig energi – f.eks. nødder, salami og tørret frugt. Det er let at have med og har mange kalorier.
 
Kort over ruten Hav kort med over etaperne – og en beskrivelse af etaperne. Du vil have stor glæde af at se på kort til morgendagens vandretur – og sætte dig ind i hvad du kommer forbi – og hvad du evt. vil se undervejs. Ingen kan rumme/huske alle etaper fra start til slut – men om eftermiddagen/aftenen kan du forberede morgendagens rute – og kun den etape.
 
Pilgrimspas Undervejs på ruten kan du få stemplet dit pilgrimspas – kaldet La Credencia. Du kan få passet stemplet på overnatningssteder, i kirker, på barer, på turistkontorer og på restauranter. I Santiago kan man gå på pilgrimskontoret og få udstedet et pilgrimsbevis Compostela (med sit navn). For at få et pilgrimsbevis, skal man mindst have vandret de sidste 100 km til Santiago. Det er ikke nødvendigt, at få udstedet et pilgrimsbevis – nogle gemmer blot deres pas til minde om de steder, de har besøgt undervejs. 
 
Slap af og nyd Sørg for, at der er styr på tingene hjemme, mens du er afsted. Sørg også for at have pakket det, du har brug for (det nødvendige), tag kopi af dit pas osv., så du kan slappe af – og ikke skal stresse over noget, du har glemt. Det er fristende at tjekke sociale medier – og måske email. Man kan lægge et billede op indimellem – men når man er hjemme igen, er der masser af tid til at lægge billeder op fra turen. Vær i stedet til stede i nuet – læg mærke til de steder du kommer frem og de mennesker du møder. Undgå at lade dig ”gå på” af små ting, der sker. Slap af og nyd din ferie og din Camino.    
 
Næste mandag får du 5 Camino-tips mere.

Tak

I sidste nyhedsbrev spurgte vi, hvad I gerne vil høre mere om. Mange skrev tilbage til os – tusind tak for jeres engagement og kommentarer 😊.
VI ØNSKER DIG EN GOD WEEKEND
Vagabond Tours ®  |  Rejsegarantifonden nr. 1642  |  booking@vagabondtours.dk  |  Afmeld