Nyhedsbrev
Vandreture, pilgrimsture, kanoture, tømmerflådefærd, rideture og vandring med æsel
www.vagabondtours.dk

Kan man vandre i Danmark?

Ja, da! Danmark har været et overset vandreland, men i dag findes der mange lange ruter, hvor man kan vandre over flere dage. Bagagen køres fra overnatningssted til overnatningssted, mens du vandrer. Du kan også bruge en vandretur i Danmark som træning forud for en vandreferie i udlandet.

Hærvejen, den jyske højderyg

Nogle af de danske vandreruter er meget gamle, for eksempel Hærvejen, der gennem tiderne også er blevet kaldt Oksevejen eller Studevejen. Hærvejen har både fungeret som en almindelig færdselsåre, som pilgrimsrute til pilgrimsmål i Norden og i Sydeuropa. I dag er det en aldeles naturskøn rute, som løber fra Nordjylland (Hirtshals) til den dansk-tyske grænse (Padborg).
 
Individuelle ture (valgfri startdato april-oktober):
 
Fællestur med turleder:

Camønoen, Møn

Andre vandreruter er nyere, for eksempel Camønoen på Møn. Camønoen, der er 175 kilometer lang, åbnede i sommeren 2016. Vandreruten snor sig rundt på Møn og naboøerne Bogø og Nyord. Undervejs er der smukke naturoplevelser og en helt særlig natur (blandt andet med vilde orkideer) og kultur (for eksempel købstaden Stege med den velbevarede byport).
Turen går også forbi en af Danmarks allerstørste natur-attraktioner, Møns Klint med de stejle hvide skrænter og det turkisblå hav. 
 
Individuelle ture (valgfri startdato april-oktober):
 
Fællestur med turleder:

Øhavsstien, det Sydfynske Øhav

En anden yngre sti er den 220 kilometer lange Øhavsstien, der går rundt om det Sydfynske Øhav. Vandreruten åbnede i 2007 og går langs de sydfynske kyster, over øerne Tåsinge, Siø, Langeland og Ærø. Stien byder på frisk havluft, maritim stemning og udsigt til hav, øer og holme. En stor del af ruten går nær kyst og strand, men fører også gennem skove og herregårdslandskaber, forbi slotte, godser og hyggelige købstæder.
 
Individuelle ture (valgfri startdato april-oktober):
 
Fællestur med turleder:

Gendarmstien, Sønderjylland

Gendarmstien ved Flensborg Fjord er en gammel historisk sti, som er blevet genetableret. Arbejdet med at genetablere gendarmernes gamle rute gennem grænselandet begyndte i 1980'erne. I efteråret 2016 blev den sidste strækning åbnet. Vandreruten er på ialt 74 kilometer. Gendarmstien er den første europæiske kvalitets vandresti i Danmark. Kriterierne til certificeringen er blandt andet, at der ikke må være meget asfalt og støj. Desuden er der krav om særlig synlig skiltning.
 
Individuel tur (valgfri startdato april-oktober):

Trækstien, Kronjylland

Trækstien er endnu en historisk rute, en såkaldt trampesti, der er blevet genetableret som en attraktiv vandrerute langs den smukke Gudenå mellem Silkeborg og Randers. Trækstien opstod i 1800-tallet, da byggematerialer skulle transporteres til Silkeborg i forbindelse med opførelsen af byens store papirfabrik. Godset blev placeret på fladbundede pramme, der blev trukket af stærke mænd, de såkaldte pramdragere. Trækstien går således i pramdragernes fodspor på Gudenåens bredder. Ruten, der er 70 kilometer lang, er renoveret etapevis og genåbnet løbende i 2016 og 2017. Det er en helt særlig oplevelse at vandre langs Gudenåen, som fører gennem varieret landskab, både åbne vidder, skov, siv og andre vandplanter.
 
Individuelle ture (valgfri startdato april-medio juli. OBS: Kort sæson):

Søhøjlandet, Midtjylland

Søhøjlandet omkring Silkeborg er, som navnet antyder, et område med en særlig tæthed af søer (blandt andet Slåensø, Julsø og Borresø) og samtidig det højeste område i Danmark. Her finder man også det smukke Himmelbjerget, hvorfra der er en fantastisk udsigt over området med søer og store skove. I middelalderen var der flere klostre i Søhøjlandet med forskellige munke- og nonneordener, der udnyttede vandstrømme og dyrkede jorden.
Vandreturen kombineres i dette tilfælde med gourmet-måltider undervejs. 
 
Fællestur med turleder:

Dagsvandring på Æbelø

Æbelø, der ligger i Kattegat nord for Fyn som prikken over et i, er noget helt særligt, og det tager tid at komme derover. Turen går først gennem lavt vand. Vi vandrer, når tidevandet er på sit laveste, og følger ebbevejen cirka 2,1 kilometer. På selve Æbelø er der enestående naturskov, strandenge og smukke kystlandskaber, og hvis du er heldig, er der også mulighed for at se Æbeløs bestand af rådyr. Øen er fredet og ejes af Aage V. Jensens Fonde. Turlederen sørger for at holde styr på både tidevandstabellen og kaffen!
 
Fællestur med turleder:

Vi ønsker alle en god weekend!

Vagabond Tours ®  |  Rejsegarantifonden nr. 1642  |  booking@vagabondtours.dk  |  Afmeld