Vandreture, pilgrimsture, kanoture, tømmerflådefærd, rideture og vandring med æsel
www.vagabondtours.dk

Åben for tilmelding: Dagsvandring til Æbelø 12. august

Eventyret er ofte tættere på, end man tror.
 
Sådan er det i hvert fald med den ubeboede ø Æbelø, der ligger i Kattegat cirka fire kilometer nord for Fyn, og som rummer alle ingredienser til en sjov og spændende ekspedition ud i det blå og grønne. Vagabond Tours giver dig igen i år muligheden for at tage på eventyr på øen, der har et rigt dyre- og planteliv, for eksempel et ynglende havørnepar og en stor bestand af rå- og dåvildt.
 
Hvis du er 50+, kan du måske huske revyvisen "Jeg vil leve, jeg vil dø, på min lysegrønne ø" om ham, der ville være kukker (gøg) på Æbelø...
 
Indtil 1995 var der intensiv jagt på Æbelø, og de dyr, der blev udsat med henblik på jagt, blandt andet andefugle og fasaner, var med til at ødelægge øens vegetation. I dag er Æbelø fredet og ejes af Aage V. Jensens Fonde.
 
Turen til Æbelø går via en halvanden kilometer lang ebbevej, der ligger under vand, så man skal være indstillet på at gå barfodet eller være iført fodtøj, der kan tåle vand. Tidevandet afgør også, hvor langt et ophold på Æbelø, der kan blive tale om, men det har turlederen styr på. 
 
Husk madpakke og drikkevarer. Vagabond Tours giver kaffen.
 
Turen er åben for tilmelding, og der er plads til maksimum 30 deltagere.
 

Hvem tager det bedste feriefoto?

Hvor er der dog mange smukke steder i verden, og hvor er det godt, at vi allesammen går rundt med et kamera på os, så vi kan forevige en betagende udsigt eller et morsomt optrin! Fotos har en vigtig funktion, både som støtte for hukommelsen for den, der har været afsted på rejse, og når man vel hjemme igen vil fortælle familie, venner og kolleger om sine oplevelser.
 
I sommerens løb kan billeder desuden give dig et lod i den fotokonkurrence, Vagabond Tours har iværksat, og vi har sat gode præmier på højkant:
  • 1. En rejse for to personer på Trækstien langs Gudenåen mellem Randers og Silkeborg. Værdi kr. 4.400.
  • 2. Et gavekort til Vagabond Tours på kr. 2.500. Gavekortet kan ikke ombyttes til kontanter.
  • 3. En Osprey Talon 22 dagtursrygsæk (valgfri farve) fra Friluftsland til en værdi af kr. 999.
  • 4.-6. præmie: Vingaver.
For at deltage i fotokonkurrencen skal du sende os dit bedste foto fra en tur med Vagabond Tours i 2017 og maile det til os på media@vagabondtours.dk. Nogle af billederne vil blive vist på vores Facebook-side, men det er ikke sådan, at man har større chancer for at vinde, hvis ens foto har været på Facebook. Alle deltager på lige fod.
 
Billedet her i nyhedsbrevet er taget af Lotte Dahl, der i januar var med Vagabond Tours på Gran Canaria. Du kan læse mere om fotokonkurrencen på vores hjemmeside her: Sommerkonkurrence 2017

Ledige pladser på bus- og vandretur 4.-11. august

Vi har et par ledige pladser tilbage på en af vore populære fællesture på Caminoen, der er en kombination af bustur og kortere vandringer på mellem 2,5 og 13 kilometer. Rejsen varer fra 4. til 11. august, og den går fra pilgrimsbyen Burgos nord for hovedstaden Madrid til Sankt Jakobs By, Santiago de Compostela. Du kan læse mere om turen herunder, men hvis du er blevet interesseret, skal du nok reagere hurtigt, for vi forventer rift om de to pladser. 
 
Læs mere om turen her: Caminoen, bus- og vandretur, 8 dage

Alle veje fører til Rom

Alle veje fører til Rom, siges det, men en af de smukkeste veje til Rom er efter vores mening Via Francigena, der også kaldes Vejen til Rom.
 
Frankervejen, som Via Francigena hedder på dansk, går gennem vinmarker og lunde med oliven, kastanje og hassel. Du kommer gennem charmerende landsbyer og lidt større byer med lokalkolorit, stemning, smagsoplevelser og historisk arkitektur. Desuden passerer du borge, amfiteatre, tårne, kirker, klostre og thermiske bade, og så snart du kommer ind over bygrænsen til Rom, kan du se - og gå efter - den kolossale og meget imponerende Peterskirken, der er hjemsted for verdens katolikker.
 
Du kan tage med på en fællestur med turleder på strækningen Montefiascone til Rom. Læs mere her: Via Francisgena, 30. september til 7. oktober.
 
Du kan også vælge mellem tre individuelle ture på Via Francigena:
 
 
 

Stadig plads på vandretræffet i efteråret

Egentlig er det en gåde, at Øhavsstien ved Det Sydfynske Øhav ikke er mere kendt, for den går gennem noget af Danmarks smukkeste natur fra Svanninge Bakker ved Faaborg langs skov og strand over skipperbyen Svendborg, Tåsinge og Langelands herregårdslandskaber. Vagabond Tours får jævnligt hilsener fra vandrere, både danskere og udlændinge, der har gået på det 220 kilometer lange stisystem, og de har uden undtagelse været meget begejstrede.
 
Til oktober får omkring 100 vandre-entusiaster chancen for at opleve Øhavsstien, når Vagabond Tours holder vandretræf med udgangspunkt i Svendborg. Vandretræffet varer fra fredag den 13. til søndag den 15. oktober, og lørdag og søndag er der vandreture efter eget valg. Deltagerne bliver kørt i bus til det sted, de skal vandre, og de bliver efterfølgende hentet igen. 
 
Vi har fået mange tilmeldinger, men der er plads endnu. Læs mere her: Vandretræf på Øhavsstien, 3 dage, 13.-15. oktober
Vi ønsker alle en dejlig sommer-weekend!
Vagabond Tours ®  |  Rejsegarantifonden nr. 1642  |  booking@vagabondtours.dk  |  Afmeld