Vandreture, pilgrimsture, kanoture, tømmerflådefærd, rideture og vandring med æsel
www.vagabondtours.dk

PÅ KANOTUR I SVERIGE - 7 DAGE I DEN SVENSKE NATUR

Til daglig arbejder hun på Vagabond Tours' kontor på Langeland. Sidste sommer tog Anne og kæresten Michael på kanotur på Svartelven i Värmland. Syv dage i den svenske natur uden varmt vand, toilet og internet...
Anne fra kontoret på kanotur på Svartelven
Og det var fantastisk! Der var ro, tid og plads til bare at være. Vi besluttede os meget hurtigt for, at vi ville på Svartelven, da vi gerne ville undgå byer og campingpladser. Det var en helt særlig følelse, da vi første dag satte os i kanoen - nu var vi på vej. Der var også andre, der begyndte turen samme dag som os, men da vi satte os i kanoen, så vi dem kun en eller to gange i løbet af hele ugen.

Vi husker især turen ned gennem det smalle stykke af Svartelven og den endnu smallere Tvärelv, hvor vi slog lejr lige der, hvor elven møder søen Mögreven. Her kunne vi høre elgene kalde, samle blåbær og nyde solnedgangen over søen. Det var virkelig mindeværdigt!

Hver dag havde vi en fornemmelse af, hvor langt vi gerne ville nå. Sidst på eftermiddagen begyndte vi at kigge efter et godt sted at slå lejr, og vi gik meget op i at finde det helt rigtige sted. Vi slog telt op og lavede bivouak af vores medbragte presseninger - og vi blev bedre til det hver dag. Der var også shelterpladser undervejs, men dem brugte vi mest til vores frokostpauser.

Vi lavede mad på stormkøkken, det var simpel mad, men simpel mad smager virkelig godt efter en hel dag på vandet. Vi brugte vandet i søerne til at lave mad og koge vand til kaffe. Drikkevand havde vi en stor beholder, som vi fyldte op et par steder undervejs.

Det gik fint med at finde vej og vi padlede faktisk ikke forkert. Vi havde indtegnet hele ruten på vores kort inden vi tog fra vildmarkscampen i Gunnerud, så vi aldrig var i tvivl om hvor vi skulle hen.

Efter en uge i den svenske natur havde vi lidt en følelse af, at nu kunne vi klare alt. En sjov og fantastisk tur!

Michael pakker kanoen klar til dagens tur på elven

KANO MED STORE BØRN, SMÅ BØRN ELLER UDEN BØRN?

7-dages turen på Svartelven (som Anne var på) anbefaler vi til voksne og familier med store børn, da der er flere landtransporter undervejs. Til familier med mindre børn anbefaler vi 4-dages turen på Svartelven (kun to korte landtransporter med kanovogn) eller en af vores ture på Klarelven

FORT WILLIAM OG VANDRING I DET SKOTSKE HØJLAND

Bestig Ben Nevis-bjerget eller stig ombord på Harry Potter-toget
Kort over vandreruterne i det skotske højland
Det skotske højland udgør den nordlige del af landet. Her er afvekslende og rå bjerglandskaber, smukke solnedgange og charmerende byer. I Skotland kan du vandre ad de to fjernvandreruter West Highland Way og Great Glen Way, som forbindes af højlandsbyen Fort William. Du kan kombinere turene med en fridag i Fort William, hvor du kan bestige Ben Nevis-bjerget eller stige på Harry Potter-toget, som kører til Mallaig ved Atlanterhavets kyst.

West Highland Way (syd til nord) 
West Highland Way (nordlig del)
West Highland Way (sydlig del)
Great Glen Way (øst mod vest)

Vil du gerne vandre i det skotske højland? Det skotske højland er et klassisk og meget populært vandreområde. Derfor anbefaler vi, at du booker din vandretur i Skotland meget snart, hvis turen skal gå til West Highland Way eller Great Glen Way i 2015.
Det skotske højland er et klassisk og populært vandreområde
Vagabond Tours ®  |  Rejsegarantifonden nr. 1642  |  booking@vagabondtours.dk  |  Afmeld