TUROPERATØR · SIDEN 2004
 
VANDRETURE · PILGRIMSVANDRING · TØMMERFLÅDE · KANOTUR · VANDRING MED ÆSEL · CYKELTURE
 
 
Vi nærmer os årets slutning – i Vagabond Tours glæder vi os til 2023 – både til at arrangere vores populære vandreture, men også til at introducere nye ture. En stor tak til alle jer, der rejste med Vagabond Tours i 2022.
 
I dette nyhedsbrev kan du læse om vores vandretur i Pyrenæerne – den flotte bjergkæde, der danner grænsen mellem Frankrig og Spanien. Du kan også læse om tømmerflådefærd i Värmland – en tur, der er populær for familier, par og vennegrupper. Derudover kan du finde interessante fakta om den kendte pilgrimsrute til Santiago.
 
God læselyst.
Vandring i Nationalparken Pyrenæerne

Vandring i Nationalparken Pyrenæerne

I de franske Pyrenæer finder du nogle af Europas flotteste bjerglandskaber. Vandreturen bringer dig gennem storslåede dale, langs bjergrygge med smukke panoramaudsiger og over alpine pas. Landskabet varierer fra det idylliske til det barske. Overnatning foregår i hyggelige bjergbyer og charmerende bjerghytter.
 
På turen kommer du til at opleve de berømte ”cirkusdale” i Pyrenæerne. En af disse er Gavarnie, hvor du finder et af Europas længst faldende vandfald, Grande Cascade, som har en faldhøjde på 422m. Mens du nyder vandreturen, bliver din bagage kørt frem til næste overnatningssted.
 
Vandreturene i Pyrenæerne er 7 dage/6 nætter. Vælg mellem overnatning i sovesal eller dobbeltværelse (komfort).
 
NYHED: Vandreturen i Pyrenæerne starter og slutter med en overnatning i pilgrimsbyen Lourdes, der er kendt for dens hellige kilde. Der er togforbindelse til Lourdes fra bl.a. Toulouse og Paris. 
Læs mere om turene
 
Tømmerflådefærd i Värmland i Sverige

Tømmerflådefærd i svenske Värmland

Oplev en spændende tur, hvor I starter med at bygge jeres egen tømmerflåde godt hjulpet på vej af dygtige instruktører, inden I begynder den spændende tur ned ad Klarelven – Sveriges svar på Mississippi-floden. I det tyndt befolkede Värmland kan I nyde de naturskønne omgivelser og opleve områdets rige dyreliv.
 
Overnatning foregår enten ombord på tømmerflåden eller i telt på land. Langs elven kan I benytte jer af allemandsretten og slå lejr, når I ser et hyggeligt sted. I har også mulighed for at gå i land og opleve Värmlands små hyggelige byer, kirker, museer og værksteder med kunsthåndværk. Vælg mellem tømmerflådefærd på 5 dage eller 8 dage.
Læs mere om turene på tømmerflåde
 
10 fakta om Caminoen

10 fakta om Caminoen

Overvejer du at være pilgrim i 2023? Her er 10 ting du måske ikke vidste om Caminoen i Nordspanien:
  1. Camino de Santiago kaldes også Jakobsvejen på dansk og henviser til pilgrimsruterne til Santiago de Compostela i Galicien i det nordvestlige Spanien.
  2. Navnet Santiago de Compostela betyder ”Sankt Jakob fra stjernefeltet” og henviser til, at eneboeren Pelagius i 813 blev ledt af en stjerne til apostlen Jakobs gravplads.
  3. Pilgrimme i alle aldre fra hele verden vandrer på Caminoen hvert år. Knap 179.000 pilgrimme ankom til Santiago i 2021.
  4. Gule muslingeskaller og gule pile markerer de populære Camino-vandreruter.
  5. Muslingeskallen er et symbol på Caminoen, fordi pilgrimme plejede at tage muslingeskaller med hjem fra deres pilgrimsvandring som bevis på, at de havde gennemført vandringen.
  6. Camino-pilgrimme medbringer et pilgrimspas, som de får stemplet undervejs i restauranter, kirker, hoteller og butikker.
  7. Pilgrimskontoret i Santiago udsteder et pilgrimscertifikat til de vandrere, som har vandret mindst de sidste 100 km af Caminoen.
  8. Førhen var en pilgrimsvandring typisk en religiøs handling. I dag vandrer de fleste pilgrimme af ikke-religiøse årsager.
  9. Den gamle bymidte i Santiago de Compostela har siden 1985 været på UNESCOs verdensarvsliste. I 1987 blev Camino de Santiago udpeget som den første europæiske kulturvej.
  10. Camino-pilgrimme hilser ofte på hinanden med et “Buen Camino” eller “Bon Camiño” for at ønske hinanden en god vandring. Samme hilsen modtager pilgrimmene ofte fra venlige lokale, som de møder på vandringen.
Se alle vores vandreture på Caminoen

Camino-foredrag

Kunne du tænke dig at komme til foredrag om Caminoen – og høre mere om ruten? Vagabond Tours holder foredrag om Caminoen i Nordspanien d. 31. januar i København. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Der er endnu få pladser tilbage.
Læs mere om foredraget - og hvordan du tilmelder dig
 
Links til inspiration:
 
 
Se alle ture på www.vagabondtours.dk
VI ØNSKER DIG ET GODT NYTÅR!
 
DANMARK · EUROPA · NORDAFRIKA · MELLEMØSTEN
TELEFON 3333 0040 · BOOKING@VAGABONDTOURS.DK
KØBENHAVN OG LANGELAND
  Internet       Facebook       Instagram       Twitter