Vandreture, pilgrimsture, kanoture, tømmerflådefærd, rideture og vandring med æsel
www.vagabondtours.dk
Nationalpark Pyrenæerne

SOMMERFERIE MED ÆGTE BJERGSTEMNING

PYRENÆERNE OG NATIONALPARK

Beliggenhed og historie: Bjergkæden Pyrenæerne danner en naturlig grænse mellem Frankrig og Spanien og adskiller den iberiske halvø fra resten af Europa. Det er en af de mest fantastiske bjergkæder i verden. Måske husker man skolelærdommen om Hannibal (247-183 f.Kr.), der krydsede Pyrenæerne (under 2. puniske krig) fra Spanien via Frankrig til Norditalien med en hær bestående af 37 elefanter, 15.000 heste og 30.000 mænd.
 
Geologi: Pyrenæerne har flere end 50 toppe, der er højere end 3.000 meter og bjergkæden har en samlet længde på ca. 491 kilometer, der deles op i tre sektioner - det østlige, centrale og vestlige. Pyrenæerne har mange huler og underjordiske floder.
 
Økosystem, flora og fauna: Nationalparken er med til at bevare økosystemets rigdom så naturligt som muligt. Ud fra de ca. 3.500 plantearter er 200 endemiske. Her er både skove og alpine enge. I Pyrenæerne lever bl.a. los, murmeldyr, gribbe, salamander og gemser (en gede-antilope). Om sommeren sættes kvæg, heste og får højere op end gårdenes beliggenhed, så dyrene kan afgræsse de højtliggende områder, hvor hyrder passer de fritgående dyr.
Du kan opleve det hele på en 7-dages vandretur i Pyrenæerne
 
Hvem egner turen sig til: Turen er for dig, der kan lide at opleve bjergområder. Du er i almindelig god form. Måske har du allerede vandret rundt om Mont Blanc - og vil opleve en lignende tur. Voksne kan vandre turen - men turen er også god for familier med teenagebørn eller voksne børn.
 
Hvordan kommer man dertil: Man kan køre til Pyrenæerne i egen bil, rejse med tog eller flyve til den sydfranske by Toulouse.
 
Sæson: Du vælger selv din startdato. Sæsonen er kort - da vinteren er kold og sneen skal smelte. Valgfri startdato mellem 15. juni og 30. september.
 
Bagagekørsel: Din store bagage bliver kørt mens du vandrer.
 
Indkvartering: Vælg mellem overnatning i værelser eller på sovesal.
 
Individuelle ture (på egen hånd) Antal dage Sæson
Nationalparken Pyrenæerne, værelse 7 15. juni-30. sep.
Nationalparken Pyrenæerne, sovesal 7 15. juni-30. sep.
 
Har du spørgsmål? Ring til kontoret (33 33 00 40) og få vejledning af en af vores vandreeksperter, der har indgående kendskab til vandring i Pyrenæerne.
Vandretur i Pyrenæerne
Pyrenæernes flora og fauna
Sommerferie med ægte bjergstemning
Vagabond Tours ®  |  Rejsegarantifonden nr. 1642  |  booking@vagabondtours.dk  |  Afmeld